۱۲ آذر برابر ۳ دسامبر ، رور جهانی گرامی داشت معلولین بر همۀ معلولین در سطح ایران و جهان مبارک باد.
سوم دسامبر مصادف با ۱۲ آذر از سال ۱۹۹۲ ، از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی معلولین اعلام شده است. بیش از پانصد میلیون نفر به دلیل نقص در سیستم مغزی، جسمی و حسی از معلولیت رنج میبرند.منشور سازمان ملل، روز معلولان را برخاسته از نیازهای افرادی می داند که به رغم محدودیتهای حسی و حرکتی باید مانند دیگران از امکانات رفاهی و اجتماعی برخوردار شوند. طبق این منشور، معلولین نیز صرف نظر ازعلت، کیفیت، و حدت نقص و ناتوانیشان، دارای همان حقوق اساسی هستند که سایر هموطنان هم سنشان از آنها برخوردارند. حق برخورداری از یک زندگی دلپذیر وحتی المقدور عادی، در راس این حقوق قراردارد، حق بهره مندی از خدمات آموزش و پرورش، بهداشت، مسکن، اشتغال، امکانات تفریحی، حقوق مدنی، سیاسی و حفظ حیثیت انسانی معلولین، حق ذاتی آنهاست.
هدف از نامگذاری سوم دسامبر با عنوان روز جهانی معلولین افزایش آگاهی عمومی، درک و پذیرش افراد دارای معلولیت و تجلیل از دستاوردها و مشارکتهای آنها است
شعار روز جهانی معلولین چیست؟
هر سال سازمان ملل موضوعی را برای مضمون روز جهانی معلولین اعلام می کند. اعلام شعار و موضوع سالانه میتواند یک تمرکز اساسی در مورد چگونگی تلاش جامعه برای از بین بردن موانع جسمی، تکنولوژیکی و نگرشی برای افراد معلول در فراهم کند، در سال ۱۹۹۹ از سوی سازمان ملل شعاری با مضمون “امکان دسترسی برای همه در هزاره جدید” برگزیده شد.
https://www.imna.ir/news/39926
معلولیت ها انواع مختلفی دارند و در چهار گروه عمده طبقه بندی می شوند :
- معلولیت های حواسی مانند معلولیت های بینایی و شنوایی
- معلولیت های احشایی مانند معلولیت های قلبی عروقی تنفسی کلیوی و…
- معلولیت های حرکتی مانند انواع معلولیت های دستگاه حرکتی و اعصاب
- معلولیت های روانی https://namnamak.com/
طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت (WHO) معلول کسی است که در عملکرد یا ساختار بدن مشکل داشته، برای فعالیت خود محدودیت دارد، در انجام کارها با مشکل روبروست و از محدودیت مشارکت برخوردار است.
طبق آمار سازمان جهانی بهداشت حدود ۱۵ درصد جمعیت جهان یعنی بیش از یک میلیارد، معلول در جوامع گوناگون زندگی میکنند.
تقریباً از هر ۷ نفر روی زمین یک نفر با ناتوانی به زندگی خود ادامه میدهد. بنا بر آنچه اعلام شده، شایعترین ناتوانی برای افراد زیر ۶۰ سال در سراسر جهان، افسردگی است و دومین علت معلولین در جهان بعد از اختلالات روانی، مشکلات شنوایی و بینایی است. https://khabarcanada.ca
چگونه به معلولین کمک کنیم؟

به فرد و نیازهایش توجه کنید: باید به آنها توجه داشته باشید تا متوجه شوید که آیا از نظر جسمی و یا احساسی احتیاج به کمک دارند؟ با توجه به سن، نوع معلولیت و میزان دریافت مراقبت از طرف دیگران، میزان کمک شما نیز متفاوت خواهد بود.
ارائه کمکهایی مبتنی بر نیاز شخص: ارائه کمک بستگی به نوع معلولیت شخص دارد. کمک شما می تواند بصورت فیزیکی و یا احساسی باشد، نباید در کمک کردن اصرار کنید و اگر می گویند کاری را خودشان میتوانند انجام دهند بگذارید انجام دهند.
پاسخ به درخواست کمک فرد و پشتیبانی مناسب: اگر فرد از شما کمکی خواست مودب و مهربان باشید وهنگام کمک کردن و صحبت با وی باید خوشحال و مشتاق به نظر برسید. در جواب درخواست آنها هچیزی نگویید که باعث شود آنها احساس بدی نسبت به معلولیتشان داشته باشند.
https://www.imna.ir/news/39926